Doen: een fotoshoot met je gezin​

Doen: een fotoshoot met je gezin

Jouw gezin, het mooiste bezit dat je hebt. Je weet nog als de dag van gisteren dat je de oudste voor het eerst in je armen hield. Maar de tijd gaat snel en voor je het weet gaan ze de deur uit. Belangrijk dus om elk moment te koesteren! Wat is er dan mooier en leuker dan een fotoshoot te doen met jouw gezin. Een moment waarin de liefde tussen jullie centraal staat en je alle aandacht voor elkaar hebt. Achteraf heb je een set aan prachtige foto’s, een herinnering voor de rest van je leven. Maak de mooie momenten tastbaar.

Zo kies je de juiste fotograaf

Natuurlijk heb je zelf een idee of verwachting van het resultaat van de fotoshoot. Misschien heb je al een bepaalde stijl in gedachten die je aanspreekt. Maar hoe kies je nou de juiste fotograaf? Ik geef je graag een aantal tips die je bij je keuze kunnen helpen:

 • Stijl
  Kijk goed naar de stijl van de fotograaf. Past dit bij de stijl waar jij van houdt? Elke fotograaf heeft zijn eigen stijl, de manier van fotograferen waar hij of zij zich in heeft gespecialiseerd. Is de stijl van de fotograaf anders dan wat jij van de fotoshoot met je gezin verwacht? Dan kun je beter even verder zoeken.

 • It’s a match!
  Heb jij de fotograaf gevonden die qua stijl past bij jou? Dan is het tijd om contact op te nemen en kennis te maken. Bel, mail of app en vraag om meer informatie. Heb je vooraf al bepaalde vragen, stel die direct zodat je weet of dit jouw match is.
 • Locatie
  Wat locatie betreft zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Wil je de fotoshoot met jouw gezin graag op een buitenlocatie doen? Dan kan het slim zijn om een fotograaf in de arm te nemen die de omgeving kent. Deze weet namelijk precies welke plekken geschikt zijn voor jouw wensen én hoe het licht daar op verschillende momenten van de dag is. Gaat je voorkeur uit naar een fotoshoot in de studio, zoek dan een fotograaf die gespecialiseerd is in studiofotografie.

 • Budget
  Natuurlijk heb je een bepaald budget in gedachten. Informeer dus naar de prijs die de fotograaf berekend voor de fotoshoot met jouw gezin. Dat kan afhankelijk zijn van de locatie, het aantal personen en natuurlijk van de ervaring van de fotograaf. Een hobbyist rekent weliswaar vaak lagere bedragen, maar hiervan kun je meestal geen professionele kwaliteit verwachten. Natuurlijk kun alleen jij bepalen welk bedrag je wilt of kunt betalen voor de fotoshoot met jouw gezin. Maar houdt dus rekening met wat je kunt verwachten.

Heb jij de fotograaf gevonden die voor jou aan alle voorwaarden voldoet? Dan is het tijd om contact op te nemen en kennis te maken. Voelt het nog steeds goed? Plan dan de fotoshoot met je gezin in.

Voorbereiden op de fotoshoot met je gezin

Yes! De fotoshoot is ingepland. Misschien op een locatie bij jou in de buurt, een plek die bijzonder voor je is óf in de buurt van je vakantiebestemming. Denk van te voren goed na over de voorbereiding voor het hele gezin.

 • Inspiratie
  Bekijk vooraf beelden op Pinterest, om zo inspiratie te krijgen voor jouw fotoshoot. Deel je favorieten ook met je fotograaf. Zo weet hij of zij wat je ongeveer verwacht en welke stijl bij jouw gezin past. Daar kan dan tijdens de fotoshoot rekening mee worden gehouden. Houdt er rekening mee dat de fotograaf dit als inspiratie gebruikt en vaak niet 1 op 1 overneemt. Terwijl je hier natuurlijk specifiek om vraagt.

 • Kleding
  Stem de kleding op elkaar af. Zorg voor een eenheid qua kleur en stijl. Draag bijvoorbeeld allemaal naturel kleuren gecombineerd met wit voor een frisse, tijdloze look. Liever een stoerdere shoot? Dan is de combinatie van jeans en zwart een geweldige combinatie. Je kunt ook rekening houden met de kleuren in je interieur, wanneer je van plan bent om een foto uitvergroot in de woonkamer te hangen. Ook hiervoor kun je Pinterest gebruiken voor ideeën. Bij twijfel kun je altijd overleggen met je fotograaf.

 • Kleine kinderen
  Heb je kleine kinderen of een baby? Dan is het slim om een setje schone kleding mee te nemen, iets te eten en drinken en natuurlijk schone luiers. Een fotograaf die ervaring heeft met fotoshoots met gezinnen, weet hoe het kan gaan met kinderen. Honger, een huilbui of knoeien, als je zorgt dat je op alles voorbereid bent voorkom je stress tijdens de fotoshoot. Je bent namelijk nooit de eerste waarbij dit gebeurt en hoeft je daardoor dus zeker niet bezwaard te voelen!

Daarom kies je voor Louise Poortvliet Fotografie

Tijdens de fotoshoot draait alles even helemaal om jullie als gezin. Een fotograaf met ervaring zorgt ervoor dat jouw gezin de fotoshoot écht als een beleving ziet in plaats van een verplicht nummer zoals het voor kinderen wel kan voelen. Zeker voor hen is het belangrijk dat ze echt worden betrokken bij de fotoshoot. Met meer dan 15 jaar ervaring weet Louise precies hoe ze dat moet aanpakken. Niet alleen leuk voor de kinderen, ook voor jou en je partner zorgt dat voor een ontspannen fotoshoot en dat zie je terug in het eindresultaat.

Vraag je je af of je zelf wel fotogeniek genoeg bent? I got you! Iederéén is namelijk fotogeniek! Ik help je om te ontspannen en de juiste houding aan te nemen. Maar wel op zo’n manier dat jij je comfortabel voelt en jezelf bent. Dus maak je geen zorgen en geniet van jullie fotoshoot met het hele gezin.

Vanuit mijn woonplaats Goedereede ben ik heel flexibel. Wil jij jullie fotoshoot met het gezin bijvoorbeeld in Ouddorp, Renesse, Burgh-Haamstede, Rockanje of Hellevoetsluis? Dat valt allemaal binnen mijn werkgebied. Ook op heel Goeree-Overflakkee, Voorne Putten en Schouwen-Duiveland ben ik bekend met de mooiste fotolocaties. Wil je de fotoshoot op een andere plek, neem dan zeker even contact met me op, want in overleg is bijna alles mogelijk.

Wil jij de liefde binnen je gezin op een mooie, ongedwongen en ontspannen manier laten vastleggen? Maak er dan een uitje van en boek jouw fotoshoot met je gezin vandaag nog. Liever eerst even kennismaken en ontdekken of wij een match zijn? Belmail of app me gerust of vul onderstaand contactformulier in. Ik beantwoord dan alle vragen die je hebt over jouw fotoshoot. Tot snel!

Contactformulier fotografie

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.

Geef een fotoshoot cadeau!

Op zoek naar een origineel cadeau voor een verjaardag, jubileum of de feestdagen? Geef een fotoshoot cadeau!
Scroll naar boven