Fotowandeling

Ontdek de schitterende natuurgebieden Voornes Duin of Kwade Hoek mét alle tijd om te fotograferen. Heb je even wat hulp nodig met de instellingen van je camera? Ik help je daar graag bij! Zo kom je niet alleen thuis met een mooie herinnering maar ook met prachtige foto’s.

Tijdens de wandeling leer je deze gebieden kennen en is er ruim voldoende tijd voor het maken van foto’s of gewoon het genieten van de natuur. Of je nu je focus hebt op landschapfotografie, dieren wilt spotten of juist liever macrofotografie doet, tijdens deze wandeling kan het allemaal. 

Fotowandeling: fotograferen én genieten

De fotowandeling, of photowalk, staat in het teken van fotograferen en vooral genieten van de prachtige natuur. Tijdens een wandeling van ongeveer 5 km ontdekken we Voornes Duin of de Kwade Hoek én nemen we de tijd om dit vast te leggen. Het wandeltempo is gemiddeld, maar we stoppen tussendoor regelmatig. Zo kun je rustig de tijd nemen om mooie foto’s te maken. Of dat nu is met je mobiele telefoon of met je camera, dat is helemaal aan jou. Wil je gewoon genieten van een wandeling in de natuur, dan ben je natuurlijk zonder camera ook van harte welkom. Tip: neem een verrekijker mee!

Tijdens de fotowandeling ben ik uiteraard beschikbaar om je te helpen met de instellingen van je camera, maar het is geen fotocursus. Heb je geen ervaring met fotografie en wil je je camera beter leren kennen, dan raad ik je aan om de workshop Basis Fotografie te volgen. Tijdens deze workshop leer ik je de ins en outs van de instellingen op je camera, compositie en het gebruik van licht. 

De wandeling

Zowel in Voornes Duin als in de Kwade Hoek zal de wandeling ongeveer 5km zijn. Gedurende ongeveer 2,5 uur vertel ik je iets over het natuurgebied en is er gelegenheid voor het maken van mooie foto’s.

De wandelingen zijn in de vroege ochtend of in de avond. Dan is de natuur op zijn mooist én hebben we de meeste kans om reeën of andere dieren te spotten. Ook het zachte licht van het gouden uurtje zorgt dan voor een mooie sfeer. In de periode half juli tot half augustus is de reeënbronst: de paringstijd voor deze hertachtigen. Ze zijn dan beter te zien want hebben meer oog voor elkaar dan voor de omgeving, daardoor is de kans een stuk groter om ze te zien. 

Honden zijn tijdens de wandeling niet toegestaan. De fotowandeling wordt in kleine groepen gegeven. Zo zorgen we dat we de natuur zo min mogelijk verstoren en we geen dieren wegjagen die we juist willen fotograferen. 

Wordt er regen of harde wind opgegeven voor het moment van de fotowandeling? Dan wordt deze verzet naar een latere datum. Dit hoor je de dag van te voren. 

Omdat de training plaatsvindt in een natuurgebied van Natuurmonumenten, wordt per persoon een bedrag afgedragen aan deze stichting.

Is de fotowandeling op de datum van jouw voorkeur vol of zijn er niet meer genoeg plaatsen vrij? Laat het me dan even weten per mail of via het aanmeldformulier, zodat ik je op de reservelijst kan zetten. Mochten er afmeldingen zijn, dan kun je alsnog meedoen.

Bijzondere wandeling: Zeekraal in de Kwade Hoek

Eind september zijn speciale edities van de natuur-/fotowandeling in de Kwade Hoek, die dan voor een deel rood kleurt: een schouwspel dat wordt veroorzaakt door het verhouten van de zeekraal. Een bijzondere gewaarwording, zeker ook omdat zeekraal graag natte voeten heeft. Het water stroomt in het najaar steeds verder de Kwade Hoek in. De reflecties zorgen voor mooie composities, zodat je met bijzondere beelden naar huis gaat.  De route wordt dan iets aangepast, zodat je voldoende tijd hebt om de zeekraal te fotograferen.

Praktische info

Duur: ongeveer 2,5 uur
Locatie: afhankelijk van gekozen datum
Kosten: € 19,50 p.p.*
Parkeren: gratis
Juli en augustus: reeënbronst
September: zeekraal

* betaling ter plaatse contant gepast of via betaalverzoek

Beschikbare data

Locatie: Kwade Hoek
Donderdag 28 september – 18.00 tot 20.00 uur – Zeekraal
Zondag 3 december – 8.30 tot 11.00 uur

Locatie: Voornes Duin 
Zondag 8 oktober – 7.30 tot 10.00 uur
Zondag 5 november – 7.30 tot 10.00 uur
Zondag 17 december – 8.30 tot 11.00 uur

Aanmeldformulier Fotowandeling

Meld je aan voor de fotowandeling door onderstaand formulier in te vullen. Je ontvangt zo snel mogelijk een definitieve bevestiging.

Scroll naar boven