Workshop - Basis Fotografie

Ben je overweldigd door de mogelijkheden van je camera en al die bijzondere foto’s die je op Instagram en Facebook voorbij ziet komen? Hoewel je denkt dat dat misschien onmogelijk te evenaren is, heb je toch op een bepaald moment gedacht dat je meer uit je foto’s wilde halen. Je hebt een camera gekocht waar je de instellingen handmatig kunt regelen. Een spiegelreflexcamera, systeemcamera of een hoger segment compact camera. Ook jij kunt hier méér uithalen dan je nu op de automatische stand doet! 

Tijdens deze training leer ik je hoe je van die automatische stand af komt én wat alle instellingen nou eigenlijk betekenen. 

Ontdek de fotograaf in jezelf!

 

Basiscursus Fotografie

Camera’s waar je zelf de instellingen kunt bepalen, kunnen soms nogal overweldigend zijn. Waar staan die letters op het instelwieltje voor en wat kun je daar vervolgens mee? Je gebruikt misschien nog vaak de automatische of voorkeuze standen, maar de resultaten zijn dan toch niet helemaal wat je had gehoopt.

Of begrijp je wel wat de instellingen inhouden maar hebben je foto’s toch niet dat sprankelende wat je had verwacht bij aanschaf van je camera? Tijdens de basiscursus fotografie leer je hoe je de instellingen kunt combineren om wél tot die mooie foto’s als eindresultaat te komen.

Diafragma, sluitertijd, ISO: deze instellingen hebben een grote invloed op elkaar. Tijdens de basiscursus fotografie leer je hoe je hiermee kunt werken en zo tot betere resultaten komt.

Tijdens de training basis fotografie leer ik je wat de verschillende instellingen op de camera betekenen en wat het effect is wanneer deze worden aangepast. Maar dat niet alleen: tijdens de workshop leer je ook zaken als perspectief en compositie. Want niet alleen je instellingen zijn belangrijk, er komt meer kijken bij het maken van een mooie foto.

Interactief en direct aan de slag

Om ervoor te zorgen dat je met mooie foto’s naar huis gaat, passen we de techniek direct toe. Je krijgt dus niet alleen uitleg over de verschillende instellingen maar gaat hier ook meteen mee aan de slag.
De workshop wordt namelijk gegeven in een natuurgebied. Nadat ik de theorie heb uitgelegd kun je dus direct lekker gaan fotograferen. Je kunt tijdens de cursus dan ook vragen stellen zodat ik je daarmee kan helpen. Of je nu de voorkeur geeft aan wijdse landschappen of detailfoto’s, in het natuurgebied heb je de mogelijkheid om die foto’s te maken waar jij beter in wilt worden. Als we geluk hebben zien we ook reeën, hazen, vogels of andere dieren en kun je die meteen gebruiken om te oefenen. Maar ook wanneer je liever je focus legt op landschap of planten kun je je hier helemaal uitleven.

Zeekraal

Eind september kleurt de Kwade Hoek rood: de zeekraal zorgt dan voor een geweldig kleurenpalet. Misschien ken je deze bijzondere, eetbare plant wel. In menig viswinkel ligt deze zomers in de vitrine. Waar deze tijdens de zomer mooi donkergroen is, gaat de plant in september verhouten. Dan worden de uiteinden steeds meer rood, oranje en zelfs wat rozig. Een prachtig gezicht, want zeekraal groeit in gebieden die vanaf einde van de zomer steeds verder onder water komen te staan. Dat zorgt voor reflecties, die je prachtig kunt gebruiken in jouw foto’s.

De workshop van 23 september staat dan ook in het teken van het fotograferen van zeekraal.

De training

In ongeveer 4 uur leer je de basis van fotografie. De trainingslocatie in een natuurgebied zorgt voor een perfecte omgeving om je nieuwe kennis toe te passen in de praktijk. Tijdens de workshop ontvang je ook een theorieboek, waarin is beschreven wat de verschillende instellingen betekenen en hoe je een foto opbouwt. Dit kun je thuis rustig nog eens teruglezen. Je zult merken: hoe meer je oefent, hoe mooier het resultaat wordt! Omdat de workshop in kleine groepen gegeven wordt, is er ruim tijd voor vragen en uitleg. Zo kan ik iedereen persoonlijk helpen met de instellingen op de camera. Ook zorgen we zo dat we de natuur zo min mogelijk verstoren.

Wordt er regen of harde wind opgegeven voor het moment van de workshop? Dan wordt deze verzet naar een latere datum. Dit hoor je de dag van te voren. 

Omdat de training plaatsvindt in een natuurgebied van Natuurmonumenten, wordt per persoon een bedrag afgedragen aan deze stichting.

Is de workshop op de datum van jouw voorkeur vol of zijn er niet meer genoeg plaatsen vrij? Laat het me dan even weten per mail of via het aanmeldformulier, zodat ik je op de reservelijst kan zetten. Mochten er afmeldingen zijn, dan kun je alsnog meedoen.

Praktische info

Duur: 4 uur
Locatie: omgeving Goedereede
Kosten: € 85,00 p.p.*
Parkeren: gratis

* betaling ter plaatse contant of via betaalverzoek

Beschikbare data

Zaterdag 23 september – 8.30 tot 12.30 uur – nog 2 plaatsen vrij
Zaterdag 28 oktober – 8.30 tot 12.30 uur – nog 1 plaats vrij
Zondag 26 november – 8.30 tot 12.30 uur

Aanmeldformulier Basis Fotografie

Meld je aan voor de training Basis Fotografie door onderstaand formulier in te vullen. Je ontvangt zo snel mogelijk een definitieve bevestiging.

Scroll naar boven