Workshop - Voorjaar fotografie

Als in het voorjaar de natuur weer tot leven komt, knalt de kleur je weer tegemoet. Het begint al vroeg met sneeuwklokjes en naarmate het warmer wordt, komt ook de bloesem weer tevoorschijn. Heb je bloesem al eens van heel dichtbij bekeken? Al die minuscule bloemetjes zijn ontzettend mooi!

Niet voor niks zijn voorjaarsbloeiers en bloesem een gewild onderwerp voor veel natuurfotografen. En of je nu de details wilt fotograferen of je gebruikt de uitbarsting van kleur juist in een grotere compositie, dit seizoen staat garant voor de prachtigste foto’s. 

Maar wat als je niet goed weet waar te beginnen? Dan is de workshop Voorjaarfotografie op je lijf geschreven! 

Fotografeer het voorjaar

Het voorjaar, de tijd van bloesem, vlinders en kleur. Of je nu in de duinen bent of in het bos, de natuur heeft er weer zin in en laat zich van zijn mooiste kant zien.
Onderwerpen genoeg dus om te fotograferen, maar welke apparatuur heb je nodig en belangrijker: hoe leg je jouw droombeeld vast met de spullen die je hebt?

Dat macrofotografie de enige manier is om de pracht van het voorjaar vast te leggen is een misvatting. Ook met een gewone zoomlens kun je prima uit de voeten. En het leuke is dat je ook net weer andere beelden krijgt.
Bijkomend voordeel is dat je gewoon vanaf het pad de mooiste foto’s kunt maken. Struinen is namelijk op steeds meer plekken niet toegestaan omdat de natuur steeds kwetsbaarder is. Hoe je dit doet? Meld je snel aan de voor de workshop en ik vertel je er alles over.

Bos of duin?

Tijdens de workshop Voorjaar fotografie gaan we op pad in het Mildenburgbos of de Kwade Hoek. Twee totaal verschillende gebieden met dus ook heel andere uitdagingen en onderwerpen om te fotograferen. Kies je voor het prachtige zachte licht in het bos of ga je voor de wijdsheid van de duinen?

Mildenburgbos

Op voormalig landgoed Mildenburg in Oostvoorne kunnen we nog steeds genieten van het prachtige aangeplante bos met statige lanen. Hier is de kans groot dat je eekhoorns tegenkomt en als je rond de schemering het bos bezoekt, sta je misschien zelfs oog in oog met een ree. 

Maar dat niet alleen, in het voorjaar steken vele bloemen hun kop boven de grond. Dat zorgt voor een prachtig, kleurrijk geheel. Een geweldige plek dus om te leren hoe je al deze prachtige onderwerpen kunt fotograferen.

Kwade Hoek

Dit natuurgebied op de kop van Goeree-Overflakkee lijkt in het voorjaar wel bedekt met een deken van bloemen en bloesem. Fluitekruid en meidoorn voeren de boventoon, tot grote vreugde van de vlinders die zich hieraan tegoed doen. 

De fijne structuren van de bloemetjes of juist het geheel in het landschap: veel fotogenieker dan dit wordt het niet. Een ideale plek om te oefenen en je fotografie-skills te verbeteren. 

De workshop

De workshops vinden altijd plaats in de ochtend. Dan is het licht het mooiste en is het vaak nog rustig in de natuur. Zo kun je dan ook ongestoord aan de slag om te leren hoe je het voorjaar mooi kunt vastleggen. Een basiskennis van je camera is voor deze workshop gewenst. Ben je nog niet zo bedreven met alle instellingen? Dan kun je de workshop Basis Fotografie volgen, waarin je precies leert hoe je je camera kunt instellen en hoe je een foto opbouwt. 

Wat heb je nodig?

  • Een camera waarbij je de instellingen handmatig kunt bedienen.
  • Diverse lenzen, van groothoek tot zoom. Je leert het voorjaar vastleggen met de lenzen die je hebt, je hoeft dus geen extra lenzen aan te schaffen.
    Heb je een compact camera met vaste lens, dan heb je natuurlijk geen losse lenzen nodig.
  • Een volle accu en een leeg geheugenkaartje. Eventueel van beide eentje extra, zodat je genoeg kunt oefenen.

De trainingslocatie in een natuurgebied zorgt voor een perfecte omgeving om te oefenen in de praktijk. Je zult merken: hoe meer je oefent, hoe mooier het resultaat wordt! Omdat de workshop in kleine groepen gegeven wordt, is er ruim tijd voor vragen en uitleg. Zo kan ik iedereen persoonlijk helpen met de instellingen op de camera. Ook zorgen we zo dat we de natuur zo min mogelijk verstoren maar er wel optimaal gebruik van maken en van genieten.

Wordt er regen of harde wind opgegeven voor het moment van de workshop? Dan wordt deze verzet naar een latere datum. Dit hoor je de dag van te voren. 

Is de workshop op de datum van jouw voorkeur vol of zijn er niet meer genoeg plaatsen vrij? Laat het me dan even weten per mail of via het aanmeldformulier, zodat ik je op de reservelijst kan zetten. Mochten er afmeldingen zijn, dan kun je alsnog meedoen.

Praktische info

Duur: 3 uur
Kosten: € 69,- per persoon
Parkeren: gratis

Beschikbare data

Nieuwe datum volgt

Aanmeldformulier Voorjaar fotografie

Meld je aan voor de workshop Voorjaar fotografie door onderstaand formulier in te vullen. Je ontvangt zo snel mogelijk een definitieve bevestiging.

Scroll naar boven